Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 20th, 2023 | by fileto

0

Τσιπς από Πατάτα Νευροκοπίου

ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΗ

Ενα πολύ σημαντικό βήμα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής πραγματοποιεί η διοίκηση της ΕΑΣ Δράμας, καθώς στα 24 πρώτα επενδυτικά σχέδια της δράσης «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» του Ταμείου Ανάκαμψης εντάχθηκε το έργο «Ίδρυση μονάδας επεξεργασίας πατάτας», προϋπολογισμού 7,035 εκατ. ευρώ με επιδότηση 54,92% (ποσό 3,863 εκατ. ευρώ).

Η μονάδα θα παράγει προτηγανισμένες πατάτες και τσιπς για τις οποίες, όπως είναι γνωστό, χρειάζεται προεργασία και επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών. Μέχρι σήμερα, γνωστή εταιρεία στα πατατάκια προμηθεύεται πρώτη ύλη από το Κάτω Νευροκόπι, μόνο που πλέον οι ποσότητες που απορροφώνται είναι πολύ μικρές. Ωστόσο, οι παραγωγοί που συνεργάζονται μαζί της έχουν τη σχετική τεχνογνωσία.

Η Ομάδα Πατατοπαραγωγών της Ένωσης αριθμεί 50 μέλη, που παράγουν περίπου το 30% της συνολικής τοπικής παραγωγής Πατάτας Νευροκοπίου. Η νέα μονάδα, ωστόσο, θα απευθύνεται σε όλους: «Οι ενέργειές μας γίνονται για όλους τους παραγωγούς, όχι μόνο για την Ομάδα μας. Η προστιθέμενη αξία που δώσαμε τα τέσσερα χρόνια που είμαστε στη διοίκηση θεωρούμε ότι άλλαξε την καλλιέργεια της πατάτας», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑