Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 22nd, 2022 | by fileto

0

Σε κρύπτη φορτηγού οι λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (21-4-2022) το πρωί, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην π αρέβρια περιοχή Γεμιστής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι ως οδηγός και συνοδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω φορτηγό έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 20-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, μία βάρκα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑