Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 28th, 2023 | by fileto

0

“Απόβαση” Τούρκων στη Σαμοθράκη;

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας και του τουρκικού Τύπου, βρέθηκε το νησί της Σαμοθράκης, ένας προορισμός πολύ κοντινός στη γειτονική χώρα, αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός.

Με στόχο την προβολή νέων προορισμών οργανώθηκε ένα ταξίδι εξοικείωσης από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας σε συνεργασία με τον δήμο Σαμοθράκης, στο οποίο συμμετείχαν τρία μέλη της TÜRSAB (Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων), τρεις influencers και δύο δημοσιογράφοι.

Το ειδικό πρόγραμμα που κατάρτισε ο δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., περιελάβανε ξεναγήσεις για τη γνωριμία με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και το μοναδικό φυσικό κάλλος της Σαμοθράκης, με τους συμμετέχοντες στο ταξίδι να περιγράφουν τις εντυπώσεις τους με πολύ θετικά σχόλια αλλά και με εμφανή την πρόθεση άμεσης δημιουργίας πακέτων προσφορών για τους Τούρκους τουρίστες.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σαμοθράκης, στη Γριά Βάθρα, στη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης «Φονιάς», ενώ έγινε και ο γύρος του νησιού με σκάφος με μία στάση στην παραλία Παχιά Άμμος.

Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης, στη Χώρα και έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νικόλαο Γαλατούμο, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιάννη Γλήνια και τοπικούς φορείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑