Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 14th, 2023 | by fileto

0

Οι εκλογές της σέλφι και της μπουγάτσας

Έχουμε ήδη μπει στην προεκλογική περίοδο και ι πολιτικοί αρχηγοί ξεκίνησαν τις περιοδείες τους στην ελληνική επαρχία.

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές για τους κύριους μονομάχους και οι αναποφάσιστοι αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, δίνοντας μια εικόνα αμφιβολίας στα επικοινωνιακά επιτελεία για το τι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ως όπλα πειθούς!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι όλα τα έχει κάνει καλά, έχει αντιμετωπίσει την πανδημία με επιτυχία, έχει κρατήσει την οικονομία σε αισιόδοξα πλαίσια, την ακρίβεια την πολεμάει ακόμη και με Καλάθι Αη Βασίλη και Καλάθι Σαρακοστής, ενώ την ενέργεια την τιθασεύει με επιδότηση στους λογαριασμούς.

Φυσικά κρύβει ότι μόλις περάσει η προεκλογική περίοδος θα πέσει βαρύς πέλεκυς και θα μας ζητηθεί ο λογαριασμός, ενώ πιθανόν να μας πούνε για ότι σας δώσαμε ήρθε η ώρα να μας τα επιστρέψετε, γιατί …μαζί τα φάγαμε!

Από την άλλη έχουμε την αντιπολίτευση η οποία μη έχοντας επιχειρήματα να παρουσιάσει και λύσεις να προτείνει, το έχει ρίξει στην σκανδαλολογία, στις υποκλοπές, στο ότι δεν έχουμε δημοκρατία, δεν έχουμε δικαιοσύνη, δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα και στο φινάλε δεν έχουμε …μέλλον με την «μαύρη κυβέρνηση του Μητσοτάκη».

Όλα αυτά συν εκείνα της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς μοιάζουν ρηχά και ασύνδετα με το καθημερινό πρόβλημα των νοικοκυριών και των κατοίκων αυτής της χώρας που συνθλίβονται στις Συμπληγάδες της βιοπάλης τρέχοντας να καλύψουν το καλάθι της επιβίωσής τους στις προσφορές των σούπερ μάρκετ, να κάνουν δόσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού, να πληρώσουν τα παλιά χρέη τους, το ενοίκιό τους, τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους και φυσικά δεν έχουν καν στο μενού την ταβέρνα και τις εξόδους που κοστίζουν και είναι δραστηριότητες ακριβοθώρητες!

Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς και τις προθέσεις τους, τους γιατρούς και τους επιστήμονες, για τις εξηγήσεις που δίνουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν και φυσικά την δημόσια διοίκηση η οποία αν και κολυμπάει στην δήθεν ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθημερινά ταλαιπωρεί τους πολίτες με πλατφόρμες και ηλεκτρονικά ραντεβού, με αόριστη υπηρεσία εξυπηρέτησης η οποία δεν έχει δοκιμαστεί στο αποτέλεσμα και κανείς δεν ξέρει αν τελικά μέσα από τον αόρατο κόσμο της πληροφορικής …γίνεται η δουλειά του.

Πάμε στην ελεύθερη οικονομία, όπου οι τράπεζες απλά συνεχίζουν να ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη και στο τέλος θα ρουφήξουν και το μεδούλι του.

Μαζί με τους έμμεσους φόρους που πληρώνουμε σε κάθε αγορά μας, πληρώνουμε πανάκριβα τις υπηρεσίες του τραπεζικού συστήματος το οποίο με την άθλια συμπεριφορά των μηχανισμών, βλέπε Τειρεσίας, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ανάπτυξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην Αγορά η οποία συνθλίβεται στις μυλόπετρες του αργού θανάτου του εμποράκου και του μικροεπιχειρηματία.

Στο τοξικό αυτό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μετά από δώδεκα χρόνια οικονομικής κρίσης που μας τσάκισε, και τα χρόνια της πανδημίας, πως απαντούν οι πολιτικοί μας;

Πάντως όχι με υπευθυνότητα και ρεαλισμό!

Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράξει αποτελέσματα για τον λαό και μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που δεν μας έχει πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει με σύνεση και διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος που είναι πολλά και τραγικά.

Υπάρχουν και οι λύσεις δεκανίκια οι οποίες επίσης έχουν βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν και δεν είναι σε θέση να κουνάνε ούτε το δάχτυλο, ούτε και να πιστεύουν ότι θα πείσουν ότι προέρχονται από παρθενογένεση.

Σε όλα αυτά έρχονται οι επικοινωνιολόγοι, οι οποίοι με κάποια φαιδρότητα προσπαθούν να υφαρπάξουν την θετική γνώμη των φεισπουκάδων με τερτίπια τύπου να βγούμε μια σέλφι με οπαδούς μας και να φάμε μια μπουγάτσα στα όρθια, για να δείξουμε πόσο λαϊκοί είμαστε!

Αν πιστεύουν ότι με τέτοια κόλπα μπορούν να πετύχουν να «κλέψουν» την ψήφο τους, τότε μαγκιά τους και αέρα στα πανιά τους!

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο μας τρώει η περιέργεια να δούμε αν θα τους βγει!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑