Stuttgart

Published on March 26th, 2024 | by fileto

0

Εορτασμός Επετείου 25ης Μαρτίου στη Στουτγάρδη

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας (24.3.2024), το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη και ο εδώ Ελληνισμός γιόρτασαν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.Τελέστηκε Αρχιερατική Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Feuerbach, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αριανζού, κ. Βαρθολομαίου.

Η Γενική Πρόξενος είχε την τιμή να μεταφέρει το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, προς τον Απόδημο Ελληνισμό.

Ακολούθησε δεξίωση, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων της Βάδης-Βυρτεμβέργης και πλήθος κόσμου.

Τραγούδια άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελληνική Επανάσταση ερμήνευσε η Χορωδία του Ελληνορθόδοξου Συλλόγου «Κοσμάς ο Αιτωλός», ενώ τον εορτασμό ομόρφυνε ακόμη περισσότερο η παρουσία πολλών σχολείων του κρατιδίου, που γέμισαν τον χώρο με σημαίες και χαμόγελα.

Ευχαριστούμε θερμά την Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και την Διακονία για την συνεχή στήριξη, καθώς και τα σχολεία που συμμετείχαν:Ελληνικό Λύκειο ΣτουτγάρδηςΤ.Ε.Γ. Bad CannstattΤ.Ε.Γ. KornwestheimT.Ε.Γ. Schwäbisch GmündΤ.Ε.Γ. Untertürkheim-WangenΤ.Ε.Γ. WaiblingenΤ.Ε.Γ. ZuffenhausenΕλληνικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο ReutlingenΕλεύθερο Σχολείο Schwaikheim

Ήταν μια ημέρα γεμάτη υπερηφάνεια, χαρά και ομοψυχία!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑