Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 23rd, 2023 | by fileto

0

Κρατούσαν παράνομα σε τρέιλερ μετανάστες…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΜΒΑΝ – ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος) που εμφανίζεται σε βίντεο, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κρατάει παράνομα 13 παράτυπους μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής μέσα σε τρέιλερ κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα στο βίντεο ο ιδιοκτήτης του οχήματος χαρακτηρίζει τους μετανάστες ως «κομμάτια» λέγοντας ότι «τους έχει φορτώσει στο τρέιλερ», ενώ απευθύνει κάλεσμα να βγουν και άλλοι στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Επιπρόσθετα εκτός του ιδιοκτήτη του οχήματος προσήχθησαν και κρατούνται δύο ακόμα άντρες, οι οποίοι φέρονται να τον βοήθησαν.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Αστυνομία: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑