Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 1st, 2023 | by fileto

0

2 τα κρούσματα Ιού Δυτικού Νείλου στην Καβάλα

Ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε την εβδομαδιαία του έκθεση με τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2023.

Όπως αναφέρει «από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι την 01/08/2023 (ώρα 11.00πμ), έχουν διαγνωστεί συνολικά έντεκα

(11) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δέκα (10) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα (1) κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν οκτώ νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 81 ετών».

Την περίοδο 2023, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Καρδίτσας και Καβάλας. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Πιο αναλυτικά έχουν καταγραφεί:

-2 κρούσματα στην Καβάλα (το ένα ήταν με ήπια συμπτώματα)

-4 στην Καρδίτσα

-1 στη Λάρισα

-1 στην Ημαθία

-2 στην Πέλλα

-1 στις Σέρρες


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑