Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 9th, 2023 | by fileto

0

Κλέβουν οχήματα και χωρίς δίπλωμα διακινούν μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (8-9-2023) σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, επτά διακινητές, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον πρώτο αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Φ. οχήματος, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού ένας ημεδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μεταξύ άλλων μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, έχει δηλωθεί κλοπή την 6-9-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα σε Επαρχιακή οδό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον πέμπτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 31-08-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην έκτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ο έκτος αλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Τυχερού, Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑