Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 21st, 2022 | by fileto

0

Νεκρός ο ένας αθλητής στο Φαλακρό

55ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Τραγική εξέλιξη είχε η διοργάνωση ενός ορεινού αγώνα δρόμου αντοχής στην περιοχή Πύργοι του όρους Φαλακρού της Δράμας στον οποίο συμμετείχαν 50-55 αθλητές από διάφορες περιοχές.

Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, κάτι που προκαλεί και σοβαρά ερωτηματικά για τους διοργανωτές εάν και κατά πόσο είχαν φροντίσει να ενημερωθούν για τις καιρικές μεταβολές.

Οι δύο άτυχοι αθλητές παρελήφθησαν από ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης Καβάλας και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Και οι δύο φέρουν βαθειά εγκαύματα απο το φορτίο του κεραυνού που ουσιαστικά τους κεραυνοβόλησε.

Ο νεκρός είναι κάτοικος Καβάλας 55 χρόνων και πατέρας ενός παιδιού και ο τραυματίας είναι 56χρονος από την Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με βαριά εγκαύματα.

Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που θα κατέληγε στο χιονοδρομικό κέντρο διεξαγόταν τις νυχτερινές ώρες και σε ένα φαράγγι πριν τον τερματισμό τα ξημερώματα, ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα με μεγάλους όγκους νερού και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή πάντως προκαλεί και σοβαρά ερωτηματικά για τους διοργανωτές σχετικά με το εάν και κατά πόσο είχαν φροντίσει να ενημερωθούν για τις καιρικές μεταβολές.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑