Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 17th, 2022 | by fileto

0

Οι διακινητές επιμένουν και συλαμβάνονται

Συνελήφθησαν χθες (16-8-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Ιτέας – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον έναν αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εμφανώς έμφορτο με άτομα και να αναπτύσσει στη θέα των αστυνομικών ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του.

Τελικά ο οδηγός – διακινητής εντοπίσθηκε να κινείται με το ανωτέρω όχημα πλησίον του οικισμού Αρδανίου, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ εντός του οικισμού βρέθηκαν εννέα (9) μη νόμιμοι μετανάστες τους οποίους προηγουμένως όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα και αποβίβασε από το όχημα προς αποφυγή της σύλληψης .

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην περιφερειακή οδό Μάκρης – Αγίας Παρασκευής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 10-8-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην επαρχιακή οδό Δοκού – Γρατινής, αστυνομικοί τους Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑