Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 14th, 2022 | by fileto

0

Στη φάκα των συνοριοφυλάκων οι διακινητές

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Συνελήφθησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα 12 και 13/6, σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, 5 διακινητές, δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 12-6-2022 το πρωί σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΦ αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, την 12-6-2022 το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, την 13-6-2022 το μεσημέρι στην περιοχή του οικισμού Βρυσικών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ όπως προέκυψε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη τέταρτη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην ίδια περιοχή, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 3 μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα διαπιστώθηκε ότι έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα της 13-6-2022 στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο 4 μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν 3 ΙΧΦ αυτοκίνητα, 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου και Διδυμοτείχου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑