Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 11th, 2023 | by fileto

0

Βούλγαρος ψευτογιατρός πιάστηκε στα σύνορα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Βούλγαρος «γιατρός», μέλος συμμορίας που εξαπατά με έδρα τη Βουλγαρία πολίτες στην Ελλάδα, συνελήφθη λίγο πριν περάσει τα σύνορα στον Προμαχώνα για την πατρίδα του, έχοντας στην κατοχή του 9.500 ευρώ, που είχε αποσπάσει από το τελευταίο του θύμα!

Ήταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών στις Σέρρες, που απέφεραν ποσό κοντά στα 20.000 ευρώ στη συμμορία! «Ειδικότερα», ανέφερε η Αστυνομία «όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός εμπλέκεται σε κύκλωμα, στο οποίο συνεργοί του προσποιούμενοι τους γιατρούς, τηλεφωνούν σε πολίτες και ισχυρίζονται ότι συγγενείς τους τραυματίσθηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να χειρουργηθούν.

Όπως διαπιστώθηκε, με την παραπάνω μέθοδο, εξαπάτησαν στις 7 Ιουλίου, μία γυναίκα στις Σέρρες, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Το χρήματα παρέλαβε ο συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε την επομένη ημέρα, τα ξημερώματα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, τη στιγμή που προσπάθησε να εξέλθει από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.950 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα και ένα κινητό τηλέφωνο».

Οι 40.000 ευρώ

Από την έρευνα των αστυνομικών, που ακολούθησε, εξακριβώθηκε ότι την 17η Ιουνίου 2023, εξαπάτησαν ακόμη μία γυναίκα στις Σέρρες, από την οποία ζήτησαν για το «χειρουργείο», χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ και κατάφεραν να της αποσπάσουν 9.000 ευρώ. Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχείρησαν με το ίδιο…παραμύθι να εξαπατήσουν άλλα τέσσερα άτομα αλλά δεν το κατάφεραν, γιατί κάποιοι είναι υποψιασμένοι.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑