Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 7th, 2023 | by fileto

0

Η Λάϊκα μύρισε 32 κιλά κάνναβη στη Ροδόπη

Συνελήφθησαν χθες (6-2-2023) το απόγευμα, σε περιοχή της Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο άνδρες και μία γυναίκα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακίνησης ναρκωτικών.


Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία μέσω Ελλάδας στην Τουρκία, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο τρίτος δράστης οδηγώντας έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.


Συγκεκριμένα σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ναρκωτικών “LAIKA” της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, στο όχημα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του αυτοκινήτου, σαράντα τέσσερις (44) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 32.050 γραμμαρίων. 

Κατασχέθηκαν συνολικά η ανωτέρω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑