Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 13th, 2022 | by fileto

0

Χρυσό βραβείο στον καβουρμά του Έβρου

Χρυσό βραβείο κατέκτησε, ο καβουρμάς Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Meat & Grill Days 2022, που πραγματοποιήθηκε 12 -14 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Πρόκειται για την πιο ισχυρή έκθεση στον τομέα του κρέατος και των προϊόντων του, που διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια στη χώρα μας, αλλά λόγω της πανδημίας υπήρξε ένα κενό από το 2018.
Περισσότερες από 800 οι συμμετοχές στην διοργάνωση αυτή, που αξιολογήθηκαν από την επιτροπή της 7ης Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελληνικών Προϊόντων, αποτελούμενη από Έλληνες και Γερμανούς κριτές.

Πρώτη θέση για τον καβουρμά

Έτσι λοιπόν μια επιχείρηση κρέατος από το Διδυμότειχο, η Κρεαταγορά Δελιντζή, που δραστηριοποιείται εδώ και 43 χρόνια στο χώρο του κρέατος, παρασκευάζει με τον παραδοσιακό τρόπο τον καβουρμά που κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση αυτή. Ο καβουρμάς πέρασε από 60 διαφορετικά σημεία ελέγχου, ώστε να κατακτήσει το χρυσό Βραβείο.

Τα κριτήρια αξιολόγησης

Βασικό κριτήριο αξιολόγησης αποτέλεσε η γεύση, η πρώτη ύλη η οποία βασίζεται στα ντόπια κρέατα και η απουσία συντηρητικών. “Ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής είναι αυτός που ξεχωρίζει το προϊόν”, τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Χρήστος Δελιντζής. “Είναι αυτός ο τρόπος που για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας που σιγοβράζει και καβουρντίζεται χωρίς ξένες πρόσθετες ύλες, σε ανοξείδωτο καζάνι από χάλυβα, το παραδοσιακό μπακίρι. Δίνουμε βαρύτητα στα λίγα μπαχαρικά, ώστε να αναδεικνύεται η ποιότητα και η γεύση του καθαρού κρέατος“, όπως επισήμανε.
Το τελευταίο δεκαήμερο πάντως τα καζάνια έχουν πάρει φωτιά, ώστε να ανταποκριθούν στις παραγγελίες σε Ελλάδα και το εξωτερικό κυρίως απο το Βέλγιο και την Γερμανία.

Ποικιλία γεύσεων

Και υπάρχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων που μπορεί να δοκιμάσει κανείς. Καβουρμάς απλός και πικάντικος με κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο για τους μερακλήδες, ενώ αν αναζητάτε και μια γαστριμαργική πρόταση, νέα τάση είναι η καβουρμαδόπιτα στη θέση του κιμά, ενώ αν στην παραδοσιακή τηγανιτή μηλίνα αντικατασταθεί το τυρί με καβουρμά το αποτέλεσμα απογειώνει.
πηγη: ΕΡΤ Ορεστιάδας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑