Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 31st, 2024 | by fileto

0

Κάτι κινείται στον οδικό άξονα Δράμα-Αμφίπολη

Στην έγκριση του Τεύχους Πρόσκλησης Συμμετοχής σε Διάλογο, για τον οδικό άξονα Δράμα-Αμφίπολη προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με την απόφαση σε αυτή τη φάση περνούν και τα 4 σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ήτοι 1) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., 2) ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ Α.Ε., 3) ΑΒΑΞ Α.Ε., 4) INTRAKAT.

Στη Β΄ Φάση θα καθοριστεί το ακριβές αντικείμενο του έργου (διάλογος) και θα δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η διάρκεια του έργου-ΣΔΙΤ έχει οριστεί σε 360 μήνες (30 χρόνια). Τα 4 πρώτα έτη αφορούν στην κατασκευή/αναβάθμιση των υποδομών των οδικών αξόνων και τα υπόλοιπα αφορούν στην περίοδο λειτουργίας και συντήρησης. Το κόστος ανέρχεται 248,54 εκατ. ευρώ.

Το έργο “Κάθετος Άξονας Δράμα-Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ”, αφορά την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της αναβάθμισης της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, είτε με αποκατάσταση και διαπλάτυνση τμημάτων της υπάρχουσας οδού είτε με κατασκευή εντελώς νέων τμημάτων κατά μήκος του τμήματος από Παλιοκώμη σε Μαυρολεύκη, και από Μαυρολεύκη σε Δράμα συνολικού μήκους 43 χλμ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της κύριας αρτηρίας, την κατασκευή δύο νέων τμημάτων και τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς με 9 κόμβους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑