Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 8th, 2022 | by fileto

0

Μεταφοραί λαθρομεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθησαν προχθές και σήμερα (6/8-3-2022), σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το μεσημέρι, σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι o δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δύο διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα δέκα (10) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Διδυμοτείχου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑