Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 2nd, 2023 | by fileto

0

Σύλληψη αλλοδαπού απατεώνα στην Ορεστιάδα

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απατών εκ των οποίων μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 31-10-2023 και την 1-11-2023 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα αντίστοιχα.

Χθες το μεσημέρι στην Ορεστιάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί άγνωστος δράστης κάλεσε τηλεφωνικά τη μία παθούσα προσποιούμενος τον αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι προτίθεται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα απαίτησε χρηματικό ποσό για την παροχή των υπηρεσιών του, πλην όμως δεν κατάφερε να της αποσπάσει το συμφωνηθέν ποσό καθώς έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις του.

Επιπλέον ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι, οι ανωτέρω δράστες με την ίδια μέθοδο την 31-10-2023 στην Αλεξανδρούπολη κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ημεδαπή, πείθοντάς την να συγκεντρώσει χρήματα και στη συνέχεια να τα παραδώσει σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑