Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 2nd, 2023 | by fileto

0

Σύλληψη 15 διακινητών σε 48 ώρες στη Θράκη

Συνελήφθησαν χθες (1-3-2023) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, εννέα (9) διακινητές, πέντε ημεδαποί και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε οικισμό της Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 19-2-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ επιπλέον έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης δύο ακόμη ημεδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών έχει δηλωθεί κλοπή την 21-11-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ επιπλέον έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη τέταρτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη πέμπτη περίπτωση, το απόγευμα σε αγροτική περιοχή του Έβρου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα.

Στη έκτη περίπτωση, το βράδυ στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν ημεδαπό και ένα αλλοδαπό διακινητή, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παραπάνω οχήματα, τρία ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ

Συνελήφθησαν χθες και προχθές (28/2 & 1-3-2023) σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, έξι (6) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στις Φέρες Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα στο ΚΤΕΛ των Φερών έναν ακόμη αλλοδαπό, διότι όπως διακριβώθηκε είχε μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο το παραπάνω αυτοκίνητο σε προκαθορισμένο σημείο, όπου το παρέλαβε ο οδηγός – διακινητής.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες πλησίον του Νότιου Κόμβου Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας.

Επιπλέον, οι ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο ακόμη ημεδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 27-2-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Κορινθίας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑