Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 10th, 2022 | by fileto

0

Εξουδετερώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνελήφθησαν χθες (9-11-2022) έξι (6) άτομα,μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρείς ημεδαπούς και τρείς αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία από την παραπάνω υπηρεσία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ΄ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που τελέστηκαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, κατά περίπτωση.

Κατόπιν της υποβολής της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας, δυνάμει των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε (5) ακόμη μέλη της οργάνωσης εκ των οποίων οι τρείς είναι έγκλειστοι σε καταστήματα Κράτησης.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το 2020, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες σε περιοχές της Καβάλας και της Θάσου.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν τουλάχιστον -290- αγοραπωλησίες ναρκωτικών, διακινώντας τουλάχιστον -870- γραμμάρια κοκαΐνης και -27- κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν από την παραπάνω δραστηριότητα των ανωτέρω ποσοτήτων ανέρχεται στις -241.800- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑