Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 16th, 2024 | by fileto

0

Υπαρχηγός στην ΕΛΑΣ ο Συριτούδης;

Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην ΕΛΑΣ μετά τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών που, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, θα γίνουν σήμερα Τρίτη με την υπογραφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να πάρει δραστικές αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών χωρίς να υπολογίζει τυχόν αντιδράσεις.

Προτεραιότητες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι να μειωθεί η εγκληματικότητα και να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα των ανηλίκων αλλά και να υπάρξουν κινήσεις ώστε να αρχίσει να ξηλώνεται το “πουλόβερ” της μαφίας της νύχτας.

Έτσι, με βάση τα δεδομένα αυτά, αναμένεται να γίνουν αλλαγές σε θέσεις κλειδιά της Κατεχάκη και να τοποθετηθούν σε αυτές αξιωματικοί που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στην υπηρεσία τους.

Πιο συγκεκριμένα, ως δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρου Μαυρόπουλου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπαρχηγός του Σώματος πρόκειται να γίνει ο υποστράτηγος Π. Συριτούδης και Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Α. Μαντζιώκας ενώ το χρίσμα των Γενικών Επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος πρόκειται να λάβουν αντίστοιχα οι υποστράτηγοι Χ. Μπουλούμπασης και Γ. Μιχαλόπουλος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά και το «νέο σχήμα» που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ., έχει αποφασίσει να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, ώστε να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές της Αττικής. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές για ανάκληση 200 αποσπάσεων από την ομάδα ΔΙΑΣ, και η επιστροφή τους στις περιπολίες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑