Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2021 | by fileto

0

Δωρεάν rapid tests σε ανεμβολίαστους από ναό της Καβάλας

Με ανακοίνωσή του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Καβάλας βάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση μετά το ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας σχετικά με την διενέργεια δωρεάν rapid tests σε ανεμβολίαστους πιστούς της εκκλησίας που προσφέρει ο ναός, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, στο τέλος της θείας λειτουργίας.

Το Συμβούλιο αναφέρει ότι κάνει αυτή την κίνηση για να προσελκύσει περισσότερους πιστούς που είναι ανεμβολίαστοι και μας κάνει εντύπωση το γεγονός πως είναι δυνατόν η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου να μην «απλώνει» μια τέτοια χειρονομία και σε άλλους ναούς της επικράτειάς της;

Βέβαια οι Επίτροποι του καθεδρικού ναού αναφέρουν ότι την δαπάνη την καλύπτει το «παγκάρι» της εκκλησίας και ότι οι πιστοί μπορούν να επιλέξουν το φαρμακείο ή το μικροβιολογικό εργαστήριο της αρεσκείας τους και να «χρεώσουν» τη δαπάνη στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εξηγήσεις δόθηκαν όταν εκκλησιαστικές ιστοσελίδες αντέγραψαν ρεπορτάζ από τοπικό καβαλιώτικο σάιτ σύμφωνα με το οποίο χρέωναν την πρωτοβουλία στον μητροπολίτη Στέφανο, ο οποίος φαίνεται δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από ιερείς που ανέφεραν ότι για ποιο λόγο εξαιρείτο η δική τους ενορία και εκκλησία;

Μάλιστα φαινόταν ότι ο ιερέας πατήρ Γεράσιμος μετέφερε την απόφαση του μητροπολίτη ο οποίος είχε πει, ότι: «… εντός της εκκλησίας διαχωρισμός εμβολιασμένων με ανεμβολίαστων δεν υπάρχει».

Και τελείωνε με τις φράσεις: «Δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο στην είσοδο των πιστών στην εκκλησία», τόνισε. Εξηγώντας ότι η δουλειά του ελέγχου είναι της αστυνομίας. Θα λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε».

Μετά τον χαμό ήρθε το ξεκαθάρισμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Καβάλας, που ευτυχώς πριν απλωθεί, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους! 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑