Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 17th, 2021 | by fileto

0

ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Στο αρχείο η υπόθεση με τον διευθυντή Καβάλας

Στο αρχείο μπήκε η έρευνα περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας σε εκπαιδευτικό, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες» εκπαιδευτικού στην Καβάλα.

Το υπουργείο Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει πως η «έρευνα διενεργήθηκε από αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος αφού εξέτασε πλήθος μαρτύρων (23 στον αριθμό), πολλοί εκ των οποίων είχαν προταθεί από την καταγγέλλουσα εκπαιδευτικό, απεφάνθη ότι η υπόθεση ως προς το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς το σύνολο των μαρτύρων κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν προσωπικά το καταγγελθέν περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε από το αρμόδιο όργανο ότι δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία από το σύνολο των καταθέσεων και ετέθη στο αρχείο».

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Παιδείας:

Αναφορικά με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνει τα εξής:

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα καταγγελλόμενα σε βάρος Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η έρευνα διενεργήθηκε από αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος αφού εξέτασε πλήθος μαρτύρων (23 στον αριθμό), πολλοί εκ των οποίων είχαν προταθεί από την καταγγέλλουσα εκπαιδευτικό, απεφάνθη ότι η υπόθεση ως προς το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να αρχειοθετηθεί, καθώς το σύνολο των μαρτύρων κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν προσωπικά το καταγγελθέν περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε από το αρμόδιο όργανο ότι δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία από το σύνολο των καταθέσεων και ετέθη στο αρχείο.

Σε κάθε περίπτωση, η σχετική ερώτηση θα απαντηθεί κατά την προβλεπόμενη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όπως προκύπτει από τα γεγονότα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και σε αυτή την περίπτωση, κίνησε άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αποσκοπώντας στην διερεύνηση και διαλεύκανση των καταγγελομένων.

πηγη: ΑΥΓΗ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑