Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 23rd, 2023 | by fileto

0

“Ξεδοντιάστηκε” στοιχηματική εταιρεία στη Β. Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε απάτη άνω των 200.000 ευρώ σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας, με τη μέθοδο «Bonus Abuse»

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε απάτη άνω των 200.000 ευρώ σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας, με τη μέθοδο «Bonus Abuse».

Συνελήφθησαν -2- μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη -7-

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τραπεζικών καρτών και -11.010- ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας από το 2020 και έπειτα διέπρατταν απάτες σε βάρος διαδικτυακής στοιχηματικής εταιρίας, με την μέθοδο «bonus abuse» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023,  -2- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη -7- μέλη, τα οποία αναζητούνται.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και έγγραφα, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς, εξέδιδαν κάρτες που ήταν συνδεδεμένες με αυτούς τους λογαριασμούς και προέβαιναν στην εγγραφή τους ως «παίκτες στοιχήματος» στην εν λόγω στοιχηματική εταιρεία. Ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι το bonus εγγραφής και τον ταυτόχρονο στοιχηματισμό σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν δημιουργήσει -529- τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ είχαν εκδώσει – συνδέσει -596- κάρτες με λογαριασμούς και καταρτίσει -619- προπληρωμένες κάρτες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων,
  • πλήθος πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
  • πλήθος τραπεζικών καρτών,
  • -14- σφραγίδες φερόμενων αστυνομικών υπαλλήλων,
  • εξοπλισμός και πλαστογράφησης ταυτοτήτων,
  • -11.010- ευρώ,
  • -3- κινητά τηλέφωνα και
  • πλήθος εγγράφων σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητα τους

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑