Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 27th, 2021 | by fileto

0

Πλούσια δράση είχε συμμορία διαρρηκτών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δεκατέσσερις (14) κλοπές από οικίες, δεκατρείς (13) τετελεσμένες και μία (1) απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22-10-2021 έως 23-12-2021, εκ των οποίων οι δεκατρείς στην Αλεξανδρούπολη και η μία στην Κομοτηνή.

Συνελήφθησαν προχθές (24-12-2021) το πρωί, τρεις ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), για διακεκριμένες κλοπές και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, κατά περίπτωση.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα αποκαλύφθηκε η διαρκής δράση των συλληφθέντων που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, χρυσαφικά – κοσμήματα και οποιοδήποτε αντικείμενο με σκοπό την μεταπώλησή τους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές καταγγελίες κλοπών από δύο οικίες στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι βραδινές ώρες της 23-12-2021, εισήλθαν σε δύο οικίες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι δράστες τους τελευταίους τρεις μήνες, προέβησαν σε δώδεκα (12) ακόμη κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, κατά τη διάπραξη των οποίων αφαίρεσαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και μία τηλεόραση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ¨ LAIKA ¨, στην κατοχή των δραστών, την οικία που διαμένουν και σε χώρο απόκρυψης κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 34 γραμμαρίων, καπνικά προϊόντα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑