Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 21st, 2023 | by fileto

0

“Έπεσε κεφάλι” για τον Κασσελάκη στην Καβάλα

Μπορεί κάποιοι να πάνε «να βγάλουν λάδι» τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη ότι δήθεν εξοργίστηκε από το ομοφοβικό σχόλιο υποψήφιας με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» στο Τοπικό Συμβούλιο Κρηνίδων, Σοφίας Σαρρίδου, κατά του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, αλλά θυμίζουμε ότι η παρέμβαση του υποψηφίου δημάρχου Εριφυλλίδη ήταν εκείνη που ήρθε κατόπιν εορτής ο απερχόμενος δήμαρχος Καβάλας να την αποπέμψει από το ψηφοδέλτιό του.

Όπως σωστά παρατήρησε ο γιατρός Νίκος Κιοσσές που είναι και μόνιμος κάτοικος Κρηνίδων σε σχολιασμό του, ο κύριος δήμαρχος δεν ήξερε ποια ήταν η υποψήφια την οποία έβαλε στον συνδυασμό του;

Η κ. Σαρρίδου έγραψε ότι «είναι η ευκαιρία μας να δούμε πόσες βάρκες θα κουνηθούν στην πόλη μας», με τον κ. Μουριάδη να αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο συνδυασμός στον οποίο είναι επικεφαλής «δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές».

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΕΡΙΦΥΛΛΙΔΗ

Τελικά (όχι ότι εκπλήσσομαι) υπάρχουν ομοφοβικοί σε παραπάνω από έναν συνδυασμούς.

Στο προηγούμενο κρούσμα (το οποίο ήταν οπωσδήποτε σοβαρότερο, λόγω της αισχρότητας των αναρτήσεων και του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους) ο αρμόδιος επικεφαλής, όχι μόνο δεν καταδίκασε τις απόψεις του υποψηφίου του, αλλά την επίμαχη χρονική περίοδο τον περιέφερε σαν να μην συνέβη τίποτε από πανηγύρι σε πανηγύρι για να μας επιδείξει τις (μέτριες προς κακές) χορευτικές του ικανότητες.

Ο έτερος αρμόδιος επικεφαλής (υποψήφιος του οποίου μάλιστα υπήρξε πρόσφατα θύμα λεκτικών επιθέσεων με ομοφοβικό κίνητρο) θα πάρει τώρα θέση για τη σημερινή ανάρτηση της (να την χαίρεται) υποψηφίας του;

Και για να προλάβω όσους σπεύσουν να πουν ότι σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις: έλεγξα προσωπικά μία προς μία όλες τις δημόσιες αναρτήσεις όλων αυτών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να ενταχθούν στην ομάδα μας και απέρριψα χωρίς δεύτερη σκέψη υποψήφιους, που θα μου έφερναν μάλιστα πολλές ψήφους, μόλις αντιλήφθηκα ότι σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή είχαν εκφράσει δημόσια ρατσιστικές ή ομοφοβικές απόψεις. Και αν η εν λόγω κυρία ήταν δική μου υποψήφια (όπως και ο άλλος υποψήφιος που είναι και δάσκαλος!), θα είχε εκπαραθυρωθεί από τον συνδυασμό εντός δευτερολέπτων από τη σχετική ανάρτηση.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΣΑΡΡΙΔΟΥ

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΣΑΡΡΙΔΟΥ

«Τα σχόλια της κ. Σοφίας Σαρρίδου, υποψήφιας της παράταξής μας στο Τοπικό Συμβούλιο Κρηνίδων, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Καβάλα, είναι απαράδεκτα, τα καταδικάζω απερίφραστα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο “Σύγχρονος Δήμος” έχει αποδείξει ότι σέβεται απολύτως την όποια διαφορετικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου και ότι δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές. Ως εκ τούτου, η κυρία Σοφία Σαρρίδου δεν αποτελεί από σήμερα μέλος του “Σύγχρονου Δήμου”», αναφέρει με ανακοίνωσή του.

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΡΡΙΔΟΥ

Θέλω να αναφερθώ σε κάτι το οποίο δημιούργησε μια παρεξήγηση…καθαρή παρεξήγηση…και όχι όπως σας βόλεψε να την μεταφέρετε δημόσια άλλα είτε έτσι είτε αλλιώς εγώ θα είμαι αυτή που είμαι και δεν θα με αλλάξει κάνεις, θα λέω ότι άποψη έχω για την κοινωνία που ζω και για πολλά θέματα και δεν θα δεχτώ αλλον να με φιμώσει το στόμα άλλωστε και αυτοί οι άλλοι έχουν απόψεις και τις λένε και κανένας άνθρωπος δεν υπάρχει χωρίς αυτές και όμως επιλέγουν για τους άλλους, κακός όμως, εμένα δεν με αγγίζει γιατί εγώ όταν θέλω να είμαι κάπου η και ακόμα ένα δημόσιο πρόσωπο η και στα κοινά θέλω να είμαι αληθινή και όσοι δεν το δέχεστε καλός να είμαι μακριά σας…

Αύριο τα υπόλοιπα…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑