Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 4th, 2024 | by fileto

0

Ατύχημα σε υπάλληλο καθαριότητας της Αλεξανδρούπολης

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) ένας 62χρονος εργαζόμενος του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο συμβασιούχος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου πραγματοποιούσε αποκομιδή σκουπιδιών μέσα στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όταν ζαλίστηκε και έπεσε από το απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του κατά την πτώση του στο έδαφος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Δ. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο, χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά για να μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΑ, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο η διακομιδή οφείλει να γίνεται με ασθενοφόρο, και το πιο κοντινό διαθέσιμο βρίσκονταν στη πόλη της Αλεξανδρούπολης!

Ο 61χρονος έκτοτε δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του ΠΓΝΑ.

Το περιστατικό, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου στη συνέντευξή του, αναδεικνύει την ανάγκη άμεσων, μόνιμων προσλήψεων προσωπικού προκειμένου νεότεροι σε ηλικία εργαζόμενοι να αναλάβουν τα πόστα της αποκομιδής που είναι και πιο απαιτητικά και μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι να αναλάβουν πόστα όπως του οδοκαθαρισμού.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης χθες το βράδυ αναφέρει:
“Προς διευκρίνιση και ενημέρωση, η πτώση του 62χρονου συμβασιούχου εργάτη απορριμματοφόρου του Δήμου μας στις 2/1/2024, προήλθε πιθανόν από αδιαθεσία ή ζάλη.
Οι γιατροί ενημέρωσαν ότι η άσχημη κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή οφείλεται αποκλειστικά από την πτώση του από το απορριμματοφόρο.
Ελπίζουμε να επανέλθει σύντομα…”

φωτο: αρχειο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑