Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 24th, 2022 | by fileto

0

Οι καθημερινές συλλήψεις των διακινητών

Συνελήφθησαν χθες (23/24-9-2022) σε περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί διακινητές, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε επαρχιακή οδό στο ύψος του οικισμού Μωσαϊκού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ

Συνελήφθησαν προχθες (22-9-2022) σε περιοχές του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, επτά (7) διακινητές, πέντε αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του οικισμού Νίψας Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και έναν ημεδαπό, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεσαι ότι ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική οδό του οικισμού Μοναστηράκι Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Λεύκης – Πετροχωρίου Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, στο ύψος του οικισμού Προβατώνα Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

Στην πέμπτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑