Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 9th, 2023 | by fileto

0

«Ο Δήμαρχος “ξεπουλάει” το Κάτω Νοσοκομείο…»

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ανακοίνωσή του ο Μάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», αναφορικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη για το Κάτω Νοσοκομείο, αναφέρει: «Και πάλι με μία “ύποπτη” διαδικασία ο Δήμαρχος αναζητά επενδυτή για το Κάτω Νοσοκομείο…

Χωρίς διαφάνεια, μέσω απευθείας ανάθεσης σε μεσίτη ακινήτων της Αθήνας (!), έναντι αμοιβής 19.000 ευρώ, θα παραλάβει μοντέλο σύμβασης μίσθωσης με  “φωτογραφικούς” όρους!

Εμείς λέμε ΝΑΙ στην αξιοποίηση του Κάτω Νοσοκομείου και προτείνουμε την εξής διαδικασία:

Βήμα 1ο: Εκτίμηση της αξίας του ακινήτου από πιστοποιημένο ανεξάρτητο εκτιμητή και προσδιορισμό της μισθωτικής του αξίας. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι, δυστυχώς, η πεσμένη γέφυρα και η απόφαση της διοίκησης του Δήμου να αφαιρέσει τμήμα του οικοπέδου, για να ανακατασκευάσει το τοιχίο, έχουν ήδη μειώσει την αξία του ακινήτου… 

Βήμα 2ο: Τακτοποίηση των νομικών και πραγματικών ελαττωμάτων/προβλημάτων του ακινήτου.

Βήμα 3ο: Προκήρυξη και διεξαγωγή δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού  για την αξιοποίησή του, σύμφωνα με το μοντέλο αξιοποίησης του μεγαλύτερου διαχειριστή της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ.

Βήμα 4ο: Υπογραφή σύμβασης με τον πλειοδότη επενδυτή.

Το δικό μας όραμα για την ευρύτερη περιοχή είναι η συνολική και όχι η αποσπασματική αξιοποίηση και αναβάθμιση του συμπλέγματος των σημαντικών ακινήτων που υπάρχουν εκεί.

Το παλιό Πρωτοδικείο, το κτίριο ΤΕΑΥΚΕ, το παλιό Νοσοκομείο, το Καρνάγιο και τα Σφαγεία πρέπει να ενταχθούν σε μια μελέτη από όπου θα προκύψει η καλύτερη δυνατή και συμφερότερη χρήση για τον Δήμο και τους δημότες».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑