Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 27th, 2024 | by fileto

0

Θα στεγάσει τους στρατιωτικούς στη Θράκη ο Δένδιας

Την υλοποίηση νέου οικιστικού προγράμματος σε Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο για τα στελέχη των ΕΔ, και όχι μόνο ανακοίνωσε από την Ξάνθη ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την τελετή αράδοσης – παραλαβής της ηγεσίας στο Δ΄ (τέταρτο) Σώμα Στρατού, μετά τις τακτικές κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό ξεκινάει άμεσα το νέο οικιστικό πρόγραμμα σε Θράκη και Αιγαίο το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές όσο και για γιατρούς και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό η Ελληνική Επικράτεια θα καλύπτεται με θόλο προστασίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) που θα δημιουργηθεί. Ταυτόχρονα ο νέος διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Σταύρος Παπαθανασόπουλος, έκανε λόγο για επιχειρησιακή ετοιμότητα, υβριδικές απειλές και κοινωνική προσφορά.

Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων: « Ο κύριος μοχλός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι τα εξελιγμένα οπλικά του συστήματα. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ακριβώς λοιπόν για τον λόγο αυτό η πατρίδα έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε το εξαιρετικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας να εκτελεί απερίσπαστο την υψηλή αποστολή του.
Έχει ληφθεί απόφαση στο επίπεδο του Πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών στο αμέσως προσεχές μέλλον, για ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που να καλύψει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και όχι μόνο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα τμήμα αυτού του οικιστικού προγράμματος θα αφορά και την κάλυψη αναγκών άλλων στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, από το Υπουργείο Υγείας και από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές.

Επιλέξαμε όμως η πρώτη μεγάλη φάση αυτού του οικιστικού προγράμματος, δηλαδή της κατασκευής κατοικιών για τα στελέχη, να ξεκινήσει από την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο και να ξεκινήσει αμέσως τώρα. Εδώ στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ’ αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους.

Όμως, ξαναλέω, αυτή είναι η πρώτη φάση, δεν είναι η τελική φάση. Ο σκοπός μας είναι στην «ατζέντα 2030» να επιλύσουμε συνολικά το στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το δεύτερο πράγμα το οποίο θέλω να πω είναι για τα οπλικά μας συστήματα, πάλι στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030». Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑