Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 22nd, 2023 | by fileto

0

Μέτωπο φωτιάς στη Γρατινή Ροδόπης

Απόφαση εκκένωσης ελήφθη πριν λίγο, απόγευμα Τρίτης, για τον οικισμό της Γρατινής του Δήμου Κομοτηνής.

Να σημειωθεί ότι πριν το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των οικισμών Γρατινή, Στυλάριο, Σιδηράδες από τον Δήμο Κομοτηνής που τους καλούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Όσοι κάτοικοι του οικισμού αντιμετωπίζουν αδυναμία μετακίνησης συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού για να μετακινηθούν οργανωμένα προς την Κομοτηνή με λεωφορεία που είναι σε ετοιμότητα εδώ και ώρες.

Η μεταφορά τους θα γίνει προς την Κομοτηνή όπου τους περιμένουν τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για να οδηγηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, χώρο φιλοξενίας που δημιούργησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Επιπλέον, 20 νεφροπαθείς από την Αλεξανδρούπολη που ήρθαν στην Κομοτηνή για αιμοκάθαρση και αδυνατούν να επιστρέψουν γιατί η Εγνατία Οδός είναι κλειστή, θα φιλοξενηθούν στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, έχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ- νεφρολόγο, Νίκο Σωτηρακόπουλο και νοσηλευτές.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΊΑΣΜΟ

Καίγονται εκτάσεις στο Παπίκιο Όρος – κάηκαν σπίτια σε Σώστη και Πολύανθο – λίγα τα πτητικά μέσα – Καλύτερη η εικόνα του μετώπου στην Άνω Δροσίνη

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπη για δεύτερη μέρα. 

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε δύο μέτωπα, σε δασικές εκτάσεις στην Άνω Δροσίνη και βόρεια του Μίσχου.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και υπήρχαν φόβοι ότι η φωτιά ολοκληρώνοντας το καταστροφικό της έργο στον Σώστη και στον Πολύανθο όπου κατέκαψε σπίτια και μαντριά, θα εξαπλωθεί προς την περιοχή του Ιάσμου.

Αύριο Τετάρτη, στις 9:00 το πρωί, στο Δημαρχείο Ιάσμου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Ιάσμου και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας με τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑