Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 21st, 2022 | by fileto

0

«Τουρισμό έχουμε… αλλά η Αγορά με άδειες τσέπες!»

Στη φετινή τουριστική σεζόν αποδεικνύεται ότι, ενώ το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται μια κάποια επισκεψιμότητα στην πόλη, κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες, εντούτοις το οικονομικό αποτύπωμα στην Αγορά της Καβάλας είναι απογοητευτικό.

Σημειώνουμε ότι οι προηγούμενοι δύο μήνες (Μάιος – Ιούνιος) όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα ήταν κυρίως… χαμηλών πτήσεων!

Διαπιστώνουμε παράλληλα ότι οι επισκέπτες της Καβάλας φέτος είναι χαμηλού οικονομικού προφίλ, αν και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας καταγράφονται σαφώς καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται.

Τι έχει συμβεί;

Προφανώς, το πλεονέκτημα που έδωσε η διετής περίοδος της πανδημίας στη διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να εργαστεί πάνω στο τρίπτυχο “οργάνωση – στρατηγική – στόχευση” ήταν… χαμένος χρόνος!

Ούτε στόχους έβαλε ούτε σχεδιασμό είχε, και η οργάνωση ήταν μια σκέτη αποτυχία, ενώ ανεκμετάλλευτα έμειναν τα σύγχρονα εργαλεία προβολής της περιοχής μας.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις και τις διαπιστώσεις των εκπροσώπων της Αγοράς και της Τοπικής Οικονομίας, το οικονομικό αποτύπωμα είναι απλά… απογοήτευση!

Ξεκάθαρα φαίνεται ότι τελικά ο Τουρισμός για την Δημοτική Αρχή έχει αφεθεί στον… “αυτόματο πιλότο”!

Μάκης Παπαδόπουλος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑