Ελλάδα

Published on March 1st, 2023 | by fileto

0

Τα καταραμένα Τέμπη…

Το χθεσινό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε εκείνο του 2003 με τους 21 νεκρούς μαθητές και στο δυστύχημα με το πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ που προκάλεσε το θάνατο άλλων 6

Η κοιλάδα των Τεμπών βάφεται για ακόμη μια φορά με αίμα, εξαιτίας ενός δυστυχήματος. Με τους νεκρούς από τη σύγκρουση των τρένων χθες το βράδυ να έχουν φτάσει τους 39, και να εκφράζονται φόβοι για περισσότερους, ο αριθμός των θυμάτων συνολικά σε τρία δυστυχήματα, φτάνει τους 66.

Κι όλα αυτά σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Το χθεσινό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε εκείνο του 2003 με τους 21 νεκρούς μαθητές και στο δυστύχημα με το πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ που προκάλεσε το θάνατο άλλων έξι.

Η ιστορία

Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες ήταν ο απολογισμός της σύγκρουσης φορτηγού με το πούλμαν που μετέφερε φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 4 Οκτωβρίου 1999.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό, το οποίο κατευθυνόταν στη Λάρισα. Το πούλμαν ανατράπηκε και πέφτοντας σε χαράδρα οκτώ μέτρων, σκόρπισε τον θάνατο.  Η μοίρα ήταν σκληρή για έξι φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Τη ζωή του έχασε κι ο οδηγός του οχήματος με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο.

Ήταν Κυριακή απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2003. Λίγο πριν τις 7,30 το απόγευμα, ο χρόνος σταμάτησε ξαφνικά στην κοιλάδα των Τεμπών. 21 μαθητές που επέστρεφαν από τη σχολική εκδρομή τους στην Αθήνα στο Μακροχώρι Ημαθίας χάνουν ακαριαία τη ζωή τους.

Όλα συνέβησαν γρήγορα, αναπάντεχα και τραγικά. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 49 μαθητές και καθηγητές κατευθύνονταν στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά κουρασμένα, αλλά παράλληλα χαρούμενα και ενθουσιασμένα που θα γυρίσουν πίσω να πούνε στους γονείς τους πόσο όμορφα περάσανε στο ταξίδι. Μερικοί μαθητές κοιμούνται, άλλοι μιλούν στο τηλέφωνο και ενημερώνουν τους δικούς τους πως πλησιάζουν, κάποιοι κουβεντιάζουν μεταξύ τους, ενώ μέσα στο ΚΤΕΛ ακούγεται μουσική και το κλίμα είναι ευχάριστο.

Στο 388ο χλμ της Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης στο αντίθετο ρεύμα κινούνταν ένα φορτηγό, το οποίο μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου.

Ο οδηγός χάνει ξαφνικά τον έλεγχό του οχήματος του και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο.

Οι σανίδες λειτουργούν ως «λεπίδα» και κόβουν το τουριστικό λεωφορείο στα δύο κομμάτια.  Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες.

Πρώτη Μαρτίου 2023, ξημερώματα και ζούμε μία τραγωδία βιβλικών διαστάσεων που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη στα Τέμπη, όπου δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά. Από τη σφοδρή σύγκρουση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με την επιβατική οι νεκροί ξεκίνησαν από 32 και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η τραγωδία αυτή.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς.

Το δράμα παίζεται στα νοσοκομεία και στα νεκροτομεία…

Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑