Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 31st, 2022 | by fileto

0

Κριτική από Τοψίδη για ανασχηματισμό Μέτιου

«Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύνθεση αναφερόμενη στον ανασχηματισμό του Χρήστου Μέτιου στην ΠΑΜΘ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η παραπάνω φράση που αποδίδεται στον σοφό Albert Einstein περιγράφει εύστοχα τον «ανασχηματισμό» της διοίκησης τον οποίο ανακοίνωσε σήμερα (29/12) ο Περιφερειάρχης.

Έτσι είναι βέβαιο ότι η διοίκηση του Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιου, η οποία έφερε και κρατάει την ΑΜΘ στις τελευταίες θέσεις όλων των περιφερειών της Ευρώπης δεν πρόκειται να πετύχει κάτι διαφορετικό κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας της. Προφανώς διότι αυτοί οι ίδιοι ευθύνονται για την κατάσταση της περιφέρειάς μας, της οποίας οι μόνες επιδόσεις είναι (δυστυχώς) το μηδενικό έργο και η χείριστη επίδοση. Για τον ίδιο λόγο και στην προηγούμενη δημοσκόπηση για τις 13 περιφέρειες της χώρας κατατάσσουν την διοίκηση του Χρ. Μέτιου στις χειρότερες θέσεις με τους πολίτες να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να του εμπιστευτούν την ψήφο τους.

Ενώ σε όλο τον κόσμο όσοι ασκούν διοίκηση και επιχειρούν αλλαγές αποσκοπούν στην παραγωγή έργου προς όφελος της περιοχής, εδώ οι αλλαγές αποσκοπούν στην μοιρασιά μισθών και οφίκιων και όχι στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Αυτό είναι μία εντελώς δυσάρεστη αλλά ταυτόχρονα και εντελώς πραγματική διαπίστωση απέναντι κυρίως στους άνεργους νέους, οι οποίοι παρακολουθούν ένα «πάρτι» αργομισθίας με ανθρώπους που ονομάζονται Αντιπεριφερειάρχες αλλά η κύρια προτεραιότητα είναι η προσωπική τους δουλειά και οι εισπράξεις τους …

Καθετί ηθικό και πολιτικά υγειές έχει απομακρυνθεί από αυτό το σχήμα!

Σημειώστε ενδεικτικά:

Τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υποδομών καταλαμβάνει χωρίς ντροπή, ο άνθρωπος που φιλοδοξούσε να γίνει βουλευτής Ξάνθης και δήλωνε εμφατικά πως δεν επιθυμούσε θέσεις και μισθούς (Οκτώβριος 2021)!

Ο άνθρωπος που κατηγορούσε τον Περιφερειάρχη πως έχει φοβικό πρόβλημα, πως είναι υβριστής και δεν μπορεί να συνεργαστεί, τώρα του δίνει γη και ύδωρ, στην απέλπιδα προσπάθεια του να γαντζωθεί στην εξουσία.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας (ο οποίος διοργανώνει ημερίδες με ομιλητή τον γιο του) επανέρχεται από τον Χρ. Μέτιο, ως αντιπεριφερειάρχης.

Αυτός που αποκαλούσε τον Χρ. Μέτιο «βενζινά» και του κουνούσε πενηντάευρα θα επιλύσει … τα ενεργειακά θέματα.

Όπως και το εξαπτέρυγο των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου θα εξακολουθήσει να μισθοδοτείται!

Όπως και αυτός που μέσα στο καλοκαίρι μετέβαινε στο beach bar “Πεπόνι” με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που πληρώνει η περιφέρεια. Το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε προκειμένου να πηγαίνει να ψέλνει (επ’ αμοιβή) στην Ν. Καρβάλη!

Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε πολλά περισσότερα παραδείγματα! Η ουσία, όμως, είναι η φράση την οποία σημειώσαμε στην αρχή του ΔΤ,  η οποία αποδίδεται στον σοφότερο επιστήμονα του προηγούμενου αιώνα και απηχεί την πλήρη αλήθεια. «Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα». Οι ίδιοι άνθρωποι που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν έχουν καμία δυνατότητα να πετύχουν ούτε το παραμικρό για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της. Το μόνο που επιτελούν με επιτυχία είναι οι είσπραξη των μισθών τους όπως και πολλοί ακόμη «σύμβουλοι» στους οποίους θα αναφερθούμε διεξοδικά σε άλλο ΔΤ.

Εμείς θα είμαστε εδώ ώστε με την ψήφο των πολιτών να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Περιφέρειάς μας. Αναστρέφοντας την σημερινή κατάσταση, επιτυγχάνοντας στην συνεργασία με τους δήμους του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, ξεπερνώντας την ατυχή εποχή του Χρ. Μέτιου και των μισθοφόρων του και κοιτώντας αφενός τους πολίτες στα μάτια και αφετέρου το μέλλον και την προοπτική την δική μας και των παιδιών μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑