Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 5th, 2023 | by fileto

0

Οι συλλήψεις διακινητών της ημέρας…

Συνελήφθησαν χθες (4-7-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, στη θέα των αστυνομικών ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 Στη τρίτη περίπτωση, το βράδυ σε Επαρχιακή οδό της Ροδόπης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης ο δεύτερος αλλοδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το ανωτέρω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 2-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑