Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 29th, 2023 | by fileto

0

Εγκαινιάστηκε το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Την πιο δημοφιλή  διοργάνωση για το βιβλίο και τον πολιτισμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Βιβλίου, εγκαινίασαν τη Δευτέρα το βράδυ 26 Ιουνίου, ο Δήμαρχος κος Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε  ο πατήρ Κωνσταντίνος εκπρόσωπος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας τις εγκάρδιες ευχές του.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, π. Βουλευτών, εκπροσώπων Επιμελητηρίων και Στρατιωτικών Αρχών, προέδρων και εκπροσώπων συλλόγων του βιβλίου  καθώς και  των λογοτεχνών.

Όλοι και ιδίως ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη στους χαιρετισμούς τους εξήραν το σπουδαίο έργο που επί 42 συνεχή χρόνια πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, την σπουδαιότητα ενός τέτοιου θεσμού για την πόλη και του όμορους νομούς μια και οι επισκέπτες κάθε χρόνο αυξάνονται από όλες τις περιοχές και συμβάλουν πολύ θετικά για το πολιτιστικό αυτό αγαθό που είναι το βιβλίο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, καλωσορίζοντας  όλους τους καλεσμένους και το βιβλιόφιλο κοινό τόνισε το εξής: « η αγάπη και η επικοινωνία για το βιβλίο και τον πολιτισμό είναι η στήριξή μας όλα αυτά τα χρόνια.  Η σχέση αυτή κτίστηκε μέσα από την επαφή των ανθρώπων που έρχονται στο Φεστιβάλ να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις αλλά και να προμηθευτούν τα βιβλία της αρεσκείας τους. Εμείς οι εκδότες έχουμε ως στόχο να ανταποκρινόμαστε με όσο το δυνατόν καλύτερες εκδοτικές παραγωγές. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της έκθεσης  Βιβλίου ετοιμάζουμε πρόγραμμα αλληλογνωριμίας με τους ίδιους τους συγγραφείς αλλά και πολλές εκδηλώσεις λόγου, μουσικές, χορού, προβολής γεγονότων του πολιτισμού και της ιστορίας».

Την τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η Big Band of Moudania, μια 25μελής ορχήστρα με μαέστρο τον κο Γεώργιο Σαμαρά, η οποία ενθουσίασε το κοινό με παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα λειτουργεί  έως τις 9 Ιουλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα και έως στις 11 το βράδυ (και τα σαββατοκύριακα).

                                 …και αυτό το καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι…

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ:

Instagram: bookfestivalthessaloniki

YouTube: https://youtu.be/r72EkhGQbUU

ΣΕΚΒΕ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Facebook: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

& Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑