Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 5th, 2022 | by fileto

0

Τσάκωσαν διακινητές σε Έβρο και Αμφίπολη

Συνελήφθησαν την 4 και 5-11-2022, σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, τέσσερις (4) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στις Φέρες, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι εντόπισαν τον έναν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άλλος διακινητής και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εθνική Οδό Συνόρων – Αλεξανδρούπολης και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα στον οικισμό των Φερών και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως λίγο αργότερα εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Επιπλέον έπειτα από επιστάμενες έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στον οικισμό των Φερών και τον δεύερο δράστη, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο ανωτέρω Ι.Χ.Φ όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή οδό Δράμας – Αμφίπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Παρανεστίου Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑