Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 13th, 2023 | by fileto

0

«Στόχος της Τουρκίας στη Θράκη είναι η συνδιοίκηση»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε ενώπιον των ευθυνών του τις άλλες πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τη ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Είπε πως «έχουμε συμπεριφορά πολιτικών κομμάτων που υπονόμευσαν την εθνική στρατηγική στη Θράκη» ενώ ανέφερε πως «δεν υπάρχει ωριμότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση για τέτοια θέματα».

Σημείωσε πως στόχος της Τουρκίας στη Θράκη «είναι η συνδιοίκηση» ενώ είπε πως «στο πλαίσιο της αναθεωρητικής πολιτικής της γείτονος στόχος της είναι να αλλάξει τον χαρακτήρα της περιοχής».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο κ. Μητσοτάκης τράβηξε την κουρτίνα και έδειξε κάτι το οποίο συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες, άλλες φορές λιγότερο έντονα άλλες περισσότερο, αλλά τοποθετήθηκε πολύ καθαρά και έβαλε ενώπιον στων ευθυνών τους όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Έχουμε μια συμπεριφορά πολιτικών κομμάτων τα οποία επί της ουσίας στην πράξη υπονόμευσαν την εθνική πολιτική στη Θράκη, ανέχτηκαν την αμφισβήτηση του χαρακτήρα της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας δηλαδή την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης και δέχτηκαν να ταυτιστούν με διάφορους μηχανισμούς προπαγάνδας της γείτονος προκειμένου να συλλέξουν κάποιες ψήφους παραπάνω σε αυτές τις εκλογές.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενημερωθεί επισήμως από την κρατική μηχανή ότι κάποιοι εκ των υποψηφίων του με τις θέσεις τους και τη συμπεριφορά τους υπονομεύουν ή αμφισβητούν την εθνική πολιτική στη Θράκη και δεν λαμβάνει μέτρα είναι ουσιαστικά όχι απλά σαν να ανέχεται αλλά σαν να αποδέχεται αυτού του είδους τις θέσεις που υποστήριξαν οι δικοί του.

Με τον ψευδο-μουφτή έχω δει φωτογραφίες και δικών σας υποψηφίων βουλευτών και δημάρχων και περιφερειαρχών.

Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, η ΝΔ όμως κατά καιρούς όταν είχε από στελέχη της τέτοιου είδους συμπεριφορές αυτομάτως και τα απομόνωνε και τους έκανε συστάσεις και πολλές φορές τα απομάκρυνε από τα ψηφοδέλτια όταν χρειαζόταν. Εδώ όμως είναι κάτι σοβαρότερο, δεν θέλω να κλείσουμε αυτό το θέμα σε μια μικροκομματική αντιπαράθεση, γίνεται γιατί δεν υπάρχει ! ωριμότητα από την αντιπολίτευση να ανταποκριθεί και να συνεργαστεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Το 2015 έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματική θέση στην οποία μιλάει για συλλογικό επαναπροσδιορισμό της μειονότητας και δείχνει ανοχή στο χαρακτήρα τουρκικής μειονότητας. Αυτό είναι εγκληματικό. Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα, το κατήγγειλε ο κ.Τάτσης, υπάρχει μια ομάδα η οποία υιοθετεί αυτές τις θέσεις περί συλλογικού επαναπροσδιορισμού Ο στόχος της Τουρκίας στη Θράκη είναι η συνδιοίκηση, η ρητορική της αποτυπώνεται από την Ομοσπονδίας Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης της Γερμανίας η οποία συνειδητά επέλεξε να δρα από εκεί για να μην υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο και στο ελληνικό σύνταγμα η οποία κατά καιρούς και συκοφαντεί την Ελλάδα και καταγγέλλει καταγγελίες εναντίον της στο ΟΗΕ. Η Ελλάδα θα πρέπει να απαντήσει, θα πρέπει να απαντήσει πρώτα απ’ όλα με αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης καθαρές κουβέντες, τι ισχύει, τι δεχόμαστε, τι δεν ανεχόμαστε. Γιατί το μήνυμα του κ.Μητσοτάκη δεν απευθυνόταν μόνο στον κ. Τσίπρα, απευθυνόταν κυρίως στον κ. Ερντογάν και βάζει τη βάση την επόμενη μέρα όταν θα ανοίξουμε τις κουβέντες με τους γείτονες να ξεκαθαρίσουμε και να ξέρουν καλά ότι είναι ορισμένα θέματα στα οποία δεν ανεχόμαστε την παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αναθεωρητική στροφή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και μια συστηματική προσπάθεια της να αλλάξει πλήρως το χαρακτήρα της μειονότητας. Αν γίνει αποδεκτό αυτό διεθνώς τινάζονται στον αέρα όλες οι συνθήκες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, αμφισβητείται η σταθερότητα και η ειρήνη σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είναι προσεκτικοί, δεν τους κατηγορώ είναι άσχετοι, δεν τους κατηγορώ ότι έχουν δόλο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τα μαζέψει τώρα γιατί έχουν κάνει πάρα πολλές γκάφες στο θέμα, ανοίγουν ζητήματα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑