Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 10th, 2023 | by fileto

0

“Απειλεί” Κομοτηνή και Καβάλα ο Τσάκιτζι;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΒΙΖΑ ΣΕΝΓΚΕΝ

Ο διαβόητος Τούρκος αρχιμαφιόζος Αλαατίν Τσάκιτζι απείλησε την Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφότου οι ελληνικές αρχές απέρριψαν την αίτησή του για βίζα Σένγκεν, η οποία θα του επέτρεπε να ταξιδέψει στη χώρα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Ο Τσάκιτζι ανήρτησε τη Δευτέρα ένα χειρόγραφο σημείωμα στο Twitter και είπε ότι ο πληθυσμός της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης της Τουρκίας είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Ελλάδας και ότι αν οι άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη “αερίζονταν”, θα υπήρχε “σεισμός μεγέθους 15 Ρίχτερ” σε Αθήνα, Κομοτηνή, Καβάλα και Σπάρτη.

Το αφεντικό της μαφίας κομπάζει για το ότι έχει ταξιδέψει στον κόσμο περισσότερες από μία φορές και έχει πάει στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, το Μπουτάν, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, το Θιβέτ και την Ταϊβάν πολλές φορές, εκτός από το ότι έζησε στις ΗΠΑ για τρεισήμισι χρόνια, στον Καναδά για έξι μήνες και στη Νότια Αφρική για ένα χρόνο.

“Είμαι Τούρκος πολίτης που έχω ταξιδέψει στον κόσμο 25 φορές. Πήρα βίζα από όλο τον κόσμο χωρίς καμία ταλαιπωρία. Ζω στις ΗΠΑ για 3,5 χρόνια, είμαι στον Καναδά για 6 μήνες, είμαι σε χώρες της Νότιας Αφρικής για περίπου 1 χρόνο, έχω πάει Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Μπουτάν, Μιανμάρ, Νεπάλ, Θιβέτ, Ταϊβάν 11-12 φορές” αναφέρει και προσθέτει: “Μπήκα και βγήκα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες 100 φορές, στην Κίνα και κάποιες χώρες του Κόλπου. Πήρα βίζα για την Ελλάδα δύο φορές πριν από πολλά χρόνια (…) Όταν έκανα αίτηση την τελευταία φορά μου υποσχέθηκαν πως η βίζα θα σφραγιστεί μπροστά μου. Μετά έμαθα ότι το αίτημά απορρίφθηκε. Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα του σταυροφορικού πνεύματος της Ελλάδας, η οποία δεν έχει ξεχάσει την ήττα της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ούτε μετά από αιώνες” σχολίασε.

Η επιστολή που δημοσιοποίησε ο Αλαατίν Τσάκιτζι

Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της Ελλάδας: “Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης είναι 2,5 Ελλάδες. Αν αεριστούν (χρησιμοποιεί ένα ρήμα που έχει διττή σημασία που μεταφράζεται ως κάνω αέρα στον εαυτό μου με βεντάλια, αλλά και… αερίζομαι) οι Κωνσταντινοπολίτες, σεισμός 15 Ρίχτερ θα σημειωθεί σε Αθήνα, Κομοτηνή, Καβάλα και Σπάρτη” λέει στρέφοντας τα πυρά του κατά των ΗΠΑ τονίζοντας ότι έχουν οπλίσει όλα τα νησιά από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Η ουσία είναι ότι ο Τσάκιτζι έχει συλληφθεί πολλές φορές στην Ευρώπη με πλαστά ειδικά διαβατήρια που δεν απαιτούσαν βίζα και σε ένα περιστατικό το 2004 χρειάστηκε να καταφύγει στα ελληνικά νησιά με μια βάρκα για να αποφύγει την ποινή φυλάκισης.

Ο Τσάκιτζι είναι γνωστός για τους δεσμούς του με τον Devlet Bahçeli, ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και εκλογικό σύμμαχο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), και είχε καταδικαστεί για ίδρυση και ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης, με εντολή μια δολοφονία, υποκίνηση επίθεσης και προσβολής του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λόγω της αποδυνάμωσης της βάσης ψηφοφόρων, ο Ερντογάν συνεργάστηκε με το MHP για την εισαγωγή του προεδρικού συστήματος, το οποίο υποχρέωσε το κόμμα του να ανεχθεί και να πραγματοποιήσει πολλά εγκληματικά και παραστρατιωτικά αιτήματα των Γκρίζων Λύκων, όπως η απελευθέρωση του αρχιμαφιόζου Αλατίν Τσακιτζί, αλλά και διάφορες θρησκευτικές και παραπολιτικές χάρες.

Μετά την έκκληση του Μπαχτσελί για γενική αμνηστία, επικαλούμενος συγκεκριμένα τον Τσάκιτζι, το αφεντικό της μαφίας αφέθηκε ελεύθερο στις 16 Απριλίου 2020, αφού εξέτισε 16 χρόνια από την ποινή του, ως μέρος ενός νόμου που επιτρέπει την απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων για να διευκολύνει τον συνωστισμό στις τουρκικές φυλακές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ εξαιρέθηκαν οι πολιτικοί κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, δηλαδή οι Κούρδοι και οι γκιουλενιστές.

Λίγους μήνες αργότερα, ον Τσάκιτζι, καταδικασμένος για υποκίνηση δολοφονίας και για άλλα εγκλήματα, απείλησε ευθέως τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κιλιτσντάρογλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην ασκεί κριτική στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπερεθνικιστή σύμμαχό του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγού του εθνικιστικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP). “Πρόσεχε” είχε πει με απειλητικό τόνο σε μια χειρόγραφη επιστολή του την οποία και είχε επίσης αναρτήσει στο Τwitter.

Η αποφυλάκιση του Τσάκιτζι λέγεται ότι είναι ο λόγος που ο έτερος αρχιμαφιόζος της Τουρκίας, Σεντάτ Πεκέρ είχε φύγει από την Τουρκία.

πηγη: Capital – Πέτρος Κράνιας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑