Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 28th, 2022 | by fileto

0

Η παράταξη Κατσιμίγα πήγε στην Ορεστιάδα

Σειρά επαφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου η περιφερειακή παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην πόλη της Ορεστιάδας.

Ο Επικεφαλής Κώστας Κατσιμίγας συνοδεία των περιφερειακών συμβούλων Έβρου, Νίκου Αργυρίου και Ροδόπης, Χρήστου Χατζηπέμου συναντήθηκε διαδοχικά στον Δήμο Ορεστιάδας με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φυλακίου κ. Χρήστο Τυρμπάκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: Μαρία Γκουγκουσκίδου, Αθανάσιο Παπανδρέου, Χρήστο Καζαλτζή και Παναγιώτη Σιανκούρη.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη αναβλήθηκε λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε αιφνίδια στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Στις συναντήσεις, αντηλλάγησαν απόψεις και γνωστοποιήθηκαν οι θέσεις των παραπάνω συνομιλητών αλλά και της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας σε μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία, όπως η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση γιγάντωση του ΠΡΟΚΕΚΑ και η εν κρυπτώ μετατροπή του σε Δομή Φιλοξενίας, το Πανεπιστήμιο, η ανεργία, η αποβιομηχάνιση, η ερήμωση των αγροτικών οικισμών, η κατάρρευση του οδικού δικτύου, η υπολειτουργία του σιδηροδρόμου η απένταξη από την Περιφέρεια του έργου επισκευής των δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών στον Ποταμό Άρδα κλπ.

«Η Παράταξή μας παραμένει αντίθετη στην επέκταση του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, όπως είχε κάνει ένα χρόνο πριν, με την πρωτοβουλία μας για έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ και την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην επέκταση και τάσσεται με το πλευρό της τοπικής κοινωνίας που δίκαια αντιδρά» ξεκαθαρίζει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Να σημειωθεί ότι πριν τη συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς, πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση και συνομιλία με στελέχη και φίλους της παράταξης στον Βόρειο Έβρο.

Ο επικεφαλής Κώστας Κατσιμίγας  και η παράταξη επιφυλάχθηκαν για την επανάληψη της επίσκεψης σε σύντομο χρόνο, για την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Δήμαρχο αλλά και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, αγροτών και εργαζόμενων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑