Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 1st, 2022 | by fileto

0

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επισημαίνει…

«Στα σπίτια με φθορές ζουν συμπολίτες μας. Μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα;»

Στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας της Παναγίας υπάρχει μία παραδοσιακή κατοικία που εμφανίζει φθορές στη γωνία με κίνδυνο να πέσει κάποιος σοβάς ή κάποιο κομμάτι στον δρόμο.

Μιλάμε για τον πιο τουριστικό δρόμο στην πόλη μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει καμία υποδομή προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία…

Δυστυχώς, η οικογένεια που έχει το σπίτι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το επιδιορθώσει.

Ρώτησα τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας πώς θα μπορούσε να βοηθήσει, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Καβάλας είχε υποσχεθεί πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 στην οικογένεια ότι θα βοηθήσει να επισκευαστεί το σπίτι.  

Η απάντηση του Δημάρχου Καβάλας ήταν απογοητευτική: «Εδώ δεν έχουμε λεφτά να κάνουμε τα δικά μας έργα, θα φτιάχνουμε και τα σπίτια των ιδιωτών;». Γιατί τότε έδωσε υπόσχεση στην οικογένεια;

Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει υπό κάποιες προϋποθέσεις φυσικά.

Το πρόβλημα με τη διοίκηση του Δήμου είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να βοηθήσει. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με τα προβλήματα της Καβαλιώτικης οικογένειας. Δεν έδειξε ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ευαισθησία, δεν βρήκε ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ.

Όπως και να ‘χει, τα επικίνδυνα και εγκαταλειμμένα σπίτια παραμένουν ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας.

Εμείς ήδη από το 2014 παρακολουθούμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο και που αναμένεται να δώσουν ρόλο στους Δήμους σχετικά με την αποκατάσταση εγκαταλειμμένων και επικίνδυνων ιδιωτικών ακινήτων.

Στόχος μας είναι να είμαστε το 2023 ο πρώτος Δήμος της χώρας που θα μπορεί να αξιοποιήσει το νέο πλαίσιο για τα επικίνδυνα ή εγκαταλειμμένα ιδιωτικά ακίνητα, σε συνεργασία φυσικά με τους ιδιοκτήτες τους.

Περιμένουμε όμως από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου να ασχοληθεί επιτέλους και να βοηθήσει ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ (όχι με λόγια) τις Καβαλιώτικες οικογένειες που βρίσκονται σε αδυναμία.

Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε στο έλεος του Θεού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑