Άποψη - Γνώμη

Published on September 4th, 2022 | by fileto

0

Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά…

Όχι άλλα παιχνίδια με την αμετανόητη μειονότητα κύριε Ανδρουλάκη

Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά…

Η ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, στην οποία κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις εκλογές για τους ψευδομουφτήδες προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.

Μια ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Ξάνθη, στο κείμενο που ήταν γραμμένο στα τουρκικά, αναφέρει πως ο ίδιος είναι μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu) υποπίπτοντας έτσι στο πρώτο ατόπημα καθώς η μουσουλμανική μειονότητα αναφέρεται ως «τουρκική» μόνο από την Άγκυρα για λόγους που προφανούς εξυπηρετούν το αφήγημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, ο κ. Μπουρχάν Μπαράν στην ανάρτησή του κάνει γνωστά τα ονόματα όσων είναι υποψήφιοι στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ψευδομουφτή στην Ξάνθη, καλώντας μάλιστα όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στις 9 Σεπτεμβρίου ενώ δηλώνει ευθέως ότι θα στηρίξει όποιον εκλεγεί.

Θυμίζουμε πως ο ψευδομουφτής δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία και διαχρονικά θεωρείται η «φωνή» της Άγκυρας στη Θράκη, την οποία και – προφανώς – επιβουλεύεται η Τουρκία διαχρονικά.

Τι έλεγε η ανάρτηση του Μπουρχάν Μπαράν τι ξέρουμε αλλά θα πρέπει να παρθούν μέτρα από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, εκτός κι αν κι αυτός συνεχίζει την παράδοση του παλιού ΠΑΣΟΚ και τα κόλπα του ΣΥΡΙΖΕ για να εκλέγει τρείς μειονοτικούς βουλευτές με τις γνωστές τους διαδρομές…

Με ανακοίνωση που εξέδωσε  μετά τον σάλο που προκάλεσε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ στην Ξάνθη κ. Μπουρχάν Μπαράν αναφέρει τα εξής :

Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική   νομοθεσία,  που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα   στη   Βουλή.

Η μουσουλμανική  μειονότητα χαίρει αναγνώρισης   από   την   Ελληνική   Πολιτεία,   χωρίς καμία  εξαίρεση  ή  διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου  να   μην υπάρξει   οποιαδήποτε  παρανόηση  των θέσεών  μου   ή  των  προθέσεών  μου,  δηλώνω  ότι  δεν  θα μετέχω   σε  καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω»…

Αυτά λέει ο Μπουράν για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, ενώ έκανε την δουλειά του με την αρχική του δήλωση η οποία έπαιξε και στην Τουρκία και για λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που κάνει κι εκείνο καλά την δουλειά του…

Η ιστορία έχει μεγάλη διαδρομή και καλό είναι α θυμηθούμε τα όσα έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς βουλευτές της μειονότητας τόσο κατά την άφιξη υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στη Θράκη, οι επαφές τους στην Τουρκία με ανάλογες φωτογραφίες, τα παιχνίδια με τις έδρες και το μοίρασμα των ψήφων της μειονότητας και βέβαια η ιστορία με τους ψευτομουφτήδες!

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν στέγνωσε το μελάνι από την ανάρτηση Μπουρχάν ήρθαν τα μαντάτα για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζειμπέκ…

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που αγωνιά και αυτός για την εκλογή ψευτομουφτή στην Ξάνθη και σπεύδει να φωτογραφηθεί με τους γνωστούς για τις σχέσεις τους με το τουρκικό προξενείο, προκειμένου να στηθεί η παράνομη εκλογική διαδικασία, που γίνεται με ανάταση του χεριού.

Ο ίδιος πριν ένα χρόνο συμμετείχε και σε πορεία… διαμαρτυρίας, απαιτώντας την νομιμοποίηση της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»!

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι την προπαγάνδα της Άγκυρας υιοθετούν μουσουλμάνοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αρχικά ο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν ως μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», όχι μόνο καλούσε τους μουσουλμάνους της Θράκης να προσέλθουν στις κάλπες για εκλογή ψευτομουφτή, μετά τον θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ, αλλά ενοχλείται και από τη Συνθήκη της Λωζάνης επειδή αναγνωρίζει στην Τουρκία εθνική μειονότητα, την ελληνική, και στην Ελλάδα μουσουλμανική, αντί προφανώς για… τουρκική!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.