Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 7th, 2021 | by fileto

0

Διακίνηση με όχημα πολυτελείας αλλά κλεμμένο

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ

Συνελήφθησαν προχθές (6-12-2021), στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, δύο διακινητές, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε σε προπορευόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών διακινούμενων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επιπλέον ο οδηγός – διακινητής μετά την πρόσκρουση και την ακινητοποίηση του οχήματος διέφυγε πεζός, πλην όμως εντοπίσθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή και συνελήφθη, αντιστεκόμενος στη σύλληψη.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 6-12-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση , το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑