Stuttgart

Published on November 30th, 2023 | by fileto

0

Στα γιορτινά η Βάδη Βυτεμβέργη

ΠΟΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΧΑΙΔΕΜΒΕΡΓΗ

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της πρωτεύουσας του κράτους στη Στουτγάρδη λειτουργεί εδώ και περίπου τριακόσια χρόνια, με ρίζες που πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Στουτγάρδης είναι επίσης από τις πιο δημοφιλείς στη Γερμανία – υπολογίζεται ότι παρακολουθούν τρεισήμισι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο!

Η αγορά καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της καρδιάς της πόλης και εκατοντάδες πάγκοι προσφέρουν φαγητό, ποτό και υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Συμβουλή: Κάντε ένα ταξίδι με τη γιγάντια ρόδα μπροστά από το Neue Schloss! Η φετινή αγορά λειτουργεί καθημερινά από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Το Ludwigsburg, ο εντυπωσιακός ξάδερφος της Στουτγάρδης ακριβώς στα βόρεια, θα παρουσιάσει επίσης την υπέροχη αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα και τις τοπικές λιχουδιές στην ετήσια «Μπαρόκ Χριστουγεννιάτικη Αγορά», που θα λειτουργεί στην πλατεία Marktplatz της πόλης από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου (κλειστό στις 26 Νοεμβρίου για τοπικές διακοπές ).

Το μεσαιωνικό κόσμημα Esslingen, είκοσι λεπτά με το τρένο από το κέντρο της Στουτγάρδης, διαθέτει επίσης χριστουγεννιάτικες αγορές που αξίζει τον κόπο. Όχι μόνο υπάρχει μια σειρά από πάγκους που προσφέρουν μοντέρνα δώρα και διακοσμήσεις στη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά», αλλά η «Μεσαιωνική Αγορά» δίπλα είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να δει κανείς, με φαγητό, δώρα και παραστάσεις από τον 15ο αιώνα, όταν η Αυτοκρατορική Η Ελεύθερη Πόλη ήταν στο αποκορύφωμά της. Και τα δύο πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Φράιμπουργκ

Ενώ η χριστουγεννιάτικη αγορά στη μεσαιωνική πανεπιστημιακή πόλη Freiburg im Breisgau είναι μια μοντέρνα προσθήκη (που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια θεαματική εμπειρία. Ενώ η χριστουγεννιάτικη αγορά του Φράιμπουργκ διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης, οι περισσότεροι πάγκοι βρίσκονται στη γραφική Rathausplatz. Συμβουλή: Εάν παίρνετε τα παιδιά, μπορούν να σας βοηθήσουν να φτιάξετε μερικές από τις πιο νόστιμες δημιουργίες της περιοχής του Μέλανα Δρυμού στο «Παιδικό Αρτοποιείο». Η αγορά είναι ανοιχτή μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου (κλειστή 26 Νοεμβρίου).

Χαϊδελβέργη

Για μια πραγματικά εντυπωσιακή τοποθεσία για μια χριστουγεννιάτικη αγορά, δεν μπορείτε να χάσετε τη Χαϊδελβέργη. Φωλιασμένη στην κοιλάδα που δημιουργείται από τον ποταμό Neckar, η πόλη έχει φιλοξενήσει ένα διάσημο πανεπιστήμιο και υπήρξε τοπικό κέντρο εξουσίας για αιώνες. Τα μεγαλοπρεπή και ρομαντικά ερείπια του Κάστρου της Χαϊδελβέργης φαίνονται από πολλές από τις πλατείες στην καρδιά της πόλης, όπου γίνεται η χριστουγεννιάτικη αγορά.

Συμβουλή: Αν υπάρχει μια αγορά όπου μπορείτε να τραβήξετε αξέχαστες φωτογραφίες, αυτή είναι – το φωτισμένο κάστρο είναι εκπληκτικό. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Χαϊδελβέργης πραγματοποιείται μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου.

ρεπορταζ – φωτο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ reporter: YIANNIS DIMITRIADIS


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑