Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 29th, 2024 | by fileto

0

Υπό κατάληψη η Περιφέρεια από τους αγρότες

ΜΕ ΜΠΑΛΕΣ ΧΟΡΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή προχώρησαν χθες το βράδυ οι αγρότες της Ροδόπης.

Η κινητοποίηση είναι ειρηνική, αλλά στο σημείο υπάρχει παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν όλο το βράδυ και όσο χρειαστεί στην Περιφέρεια, η είσοδος της οποίας έχει αποκλειστεί με άχυρο.

Τα αιτήματά τους είναι γνωστά, καθώς διατυπώθηκαν αναλυτικά στη μαζική κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.

Οι συμμετέχοντες διατράνωσαν το αίτημά τους να εισακουστούν από την κυβέρνηση και να έχουν σύμμαχο στον αγώνα τους την Περιφέρεια.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία των ΜΑΤ έξω από την Περιφέρεια

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο κτήριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή οι αγρότες της περιοχής. 

Την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι αγρότες της περιοχής στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τα ξημερώματα της Δευτέρας, αγρότες της Ροδόπης άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από την Περιφέρεια της ΑΜΘ, σε συνέχεια της κινητοποίησης που είχαν την Παρασκευή.

Οι συγκεντρωμένοι αντίκρυσαν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες ακροβολισμένους ασφαλίτες.

«Η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, ενάντια στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, που παλεύουν για να μείνουνε στα χωριά τους, να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, να ζήσουνε τις οικογένειες τους, διεκδικώντας μέτρα για την στήριξη των εισοδημάτων τους, για την μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων» αναφέρεται τονίζοντας πως κλιμάκιο της Τ.Ε. Ροδόπης βρίσκεται στον χώρο.

Η Τ.Ε Ροδόπης του ΚΚΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό του κτιρίου  της Περιφέρειας ΑΜΘ από δυνάμεις των ΜΑΤ και καλεί στην άμεση αποχώρηση τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑