Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 13th, 2022 | by fileto

0

Κυνηγητό διακινητών μεταξύ Δράμας και Αμφίπολης

Συνελήφθησαν το Σάββατο (12-11-2022) το πρωί σε περιοχέςτης Ροδόπης, της Δράμας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Δράμας και Αλεξανδρούπολης, έξι (6) διακινητές, πέντε αλλοδαποί και μία ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική οδό της Ροδόπης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη και όπως διαπιστώθηκε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα προέκυψε ότι έχει δηλωθεί κλοπή την 9-11-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη τρίτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Δράμας – Αμφίπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και μία ημεδαπή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη τέταρτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Δράμας – Ξάνθης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν άλλον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη πέμπτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου Δράμας και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑