Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 31st, 2023 | by fileto

0

Συνέλαβαν τον Λαμπάκη που διαμαρτύρονταν

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…

Η Κίνηση Πολιτών και οι συλλογικότητες καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:00 στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης 

Στην προσαγωγή 15 ατόμων μεταξύ αυτών και του πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκη προχώρησε η αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια κινητοποίησης διάσωσης του Άλσους Φυτωρίου, του μοναδικού πνεύμονα οξυγόνου που έχει απομείνει στην πόλη και απειλείται με εξαφάνιση. Εδώ και μέρες η Κίνηση Πολιτών για τη διάσωση του Άλσους Φυτωρίου, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου, μέλη συλλογικοτήτων και άλλοι πολίτες αντιστέκονται στην ειλημμένη από το δημοτικό συμβούλιο απόφαση για την κοπή δέντρων από το Άλσος Φυτωρίου και την μετατροπή του σε κλειστό γυμναστήριο.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση εντός του Άλσους από πλήθος πολιτών. Εκεί συγκεντρώθηκαν υπογραφές να κατατεθεί αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με βάση τις νέες συνθήκες όπου εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους στον Έβρο έχουν καεί και την ανάγκη να παραμείνει ανέπαφο το Άλσος Φυτωρίου μαζί με τα 440 δέντρα που υπάρχουν εκεί.


Ενώ υπήρχε προφορική συμφωνία να μην προχωρήσουν οι εργασίες κοπής των δέντρων που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα μέχρι το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, μπουλντόζες μπήκαν και σήμερα στις 7 το πρωί στον χώρο προκειμένου να κόψουν δέντρα αδιαφορώντας για τη βούληση των πολιτών να διασωθεί το Άλσος.

Πολίτες προσπάθησαν να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή και στάθηκαν μπροστά από τα μηχανήματα ενώ άνδρες της ΟΠΚΕ και της αστυνομίας που κλήθηκαν στο σημείο από τον εργολάβο προχώρησαν σε προσαγωγές.

Η Κίνηση Πολιτών και οι συλλογικότητες καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:00 στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Προσαγωγές πολιτών στην Αλεξανδρούπολη κατά τη κινητοποίηση διάσωσης του άλσους-φυτωρίου – YouTube


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑