Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2023 | by fileto

0

Ο Κωστής εξηγεί γιατί συνεργάστηκε με Μέτιο…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γιατί συνεργάστηκε με τον Μέτιο;
Γιατί όμως ο Κωστής Σιμιτσής συνεργάστηκε με την παράταξη του Χρήστου Μέτιου και δεν την… εξανάγκασε με τη στάση του να “οδηγηθεί” σε σύμπραξη με τον επίσης Νεοδημοκράτη Χριστόδουλο Τοψίδη.

Κι εδώ ο κος Σιμιτσής τοποθετήθηκε αναλυτικά, μεταφέροντας τα δικά του επιχειρήματα, ότι κατ’ αυτό τον τρόπο κυβερνήθηκε η Περιφέρεια, ενώ συγχρόνως η παράταξή του συνέλαβε ώστε να γίνουν και καλά πράγματα στην ΑΜΘ, όπως υποστήριξε. «Σε μας το ζήτημα ήταν πολιτικό: στην ενδιάμεση εβδομάδα μεταξύ των εκλογών του 2019 για την Περιφέρεια, μας προσέγγισαν κι οι δύο μονομάχοι (Μέτιος, Τοψίδης). Κι αυτό δεν ήταν κακό. Ήταν μέσα στη φιλοσοφία του νέου Νόμου, ότι πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» είπε, ενώ παρατήρησε «στείρα άρνηση» από τις παρατάξεις Τοψίδη-Κατσιμίγα στο έργο της συνδιοίκησης από το 2019.

Και συνέχισε: «Βγήκε ο Χρήστος Μέτιος και μας ζήτησε (συνεργασία). Είμαι σίγουρος ότι θα μας ζητούσε κι ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Εμείς ήμασταν σταθερή στην απόφασή μας (ενδιάμεσα των δύο εκλογών) ότι είμαστε ουδέτεροι. Ας αποφασίσει ο λαός ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Περιφέρεια και μετά θα κάνουμε πολιτικές συζητήσεις, για να δούμε εάν θα υπάρξει προγραμματική συμφωνία» η οποία τελικά επιτεύχθηκε με τον περιφερειάρχη και σύμφωνα με τον κο Σιμιτσή μέχρι σήμερα «σε πολύ μεγάλο βαθμό τηρείται» ενώ λόγω έκτακτων συνθηκών, όπως ο κορωνοϊός και ο πόλεμος, ο σχεδιασμός σε μερικά πράγματα άλλαξε.

Υποστήριξε, απευθυνόμενος προς τον κο Κατσιμίγα, ότι για τη συνδιοίκηση με τον Χρήστο Μέτιο ήταν σύμφωνοι οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας σε Δράση, το 95% των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, καθώς επίσης από τα κεντρικά το Κίνημα Αλλαγής.

Γι’ αυτό ρώτησε τον κο Κατσιμίγα, αφού… αποκλείει τους εκλεγμένους, θα αποκλείσει και το 95% όσων στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια που συμφώνησαν με τη σύμπραξη; Επίσης, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει σε καμία κάλπη το 2023, ενώ οι τέσσερις υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης όπως όλα δείχνουν θα δοκιμαστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, κατηγορώντας τον κο Κατσιμίγα για ψεύτικα διλήμματα.

«Άρα τι μας λέει ο Κώστας: ότι, εάν τελικά για κάποιο λόγο γίνει μία συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το βλέπω πιθανό, και είναι αυτός επικεφαλής χωρίς εμάς στο ψηφοδέλτιο θα γυρνάει και θα… καμαρώνει, ότι έθεσε βέτο γι’ αυτούς. Ποιό βέτο; Από μόνοι μας έχουμε αποφασίσει εγώ να μην είμαι υποψήφιος, οι άλλοι εκλεγμένοι να είναι υποψήφιοι στην αυτοδιοίκηση α’ βαθμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάνοντας τον απολογισμό του για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε Δράση στη διοίκηση Μέτιου τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε πως «έγιναν πράγματα σημαντικά, στα οποία συνεισφέραμε», αναγνώρισε πως θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, αλλά στάθηκε στο ότι «αν μέναμε τέταρτη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν θα μας άκουγε κανένας […] τώρα πετύχαμε ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε μία παράταξη με ανθρώπους που μπορούν να διοικήσουν».

ΠΗΓΗ: ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ




About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑