Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 8th, 2022 | by fileto

0

Με “μαιμού” ταξί και βάρκες περνούν οι λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (7 και 8-6-2022), σε περιοχές του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Συνόρων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τρεις διακινητές (έναν ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς), διότι επιβαίνοντες σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) με οδηγό τον ημεδαπό δράστη μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως οι δύο αλλοδαποί δράστες είχαν καθοδηγήσει σε προκαθορισμένο σημείο και επιβιβάστηκαν στο όχημα .

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί στην παρέβρια περιοχή Αμορίου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δύο διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα, μία πλαστική βάρκα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑