Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 24th, 2022 | by fileto

0

Ντόμινο με απάτες στον Έβρο

ΕΒΡΟΣ: Απέσπασαν με sms 9.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 21-2-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στον Έβρο. Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα προσποιούμενος τον πελάτη, προκειμένου να καταθέσει χρήματα  για διαμονή στο ξενοδοχείο της. Κατά την επικοινωνία τους,  η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link) που ακολούθησε, πληκτρολογώντας τους προσωπικούς της τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 9.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

ΕΒΡΟΣ: «Μαϊμού» στρατιωτικός απέσπασε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής 14.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος το χρονικό διάστημα από 13-1-2022 έως την 2-2-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινωνούσε με την παθούσα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής προσποιούμενος τον στρατιωτικό που διαμένει στο εξωτερικό και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά  κατάφερε να την πείσει να καταθέσει σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Άγνωστοι απέσπασαν 10.000 ευρώ από ηλικιωμένοι με το πρόσχημα θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, που έχει εμπλακεί συγγενικό της πρόσωπο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 23-2-2022 το πρωί, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον αστυνομικό  επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα συγκάλυψης θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, που έχει εμπλακεί συγγενικό της πρόσωπο, ζήτησε από αυτήν χρήματα. Με αυτό τον τρόπο ο δράστης κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ σε άγνωστη συνεργό του.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑