Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 5th, 2023 | by fileto

0

Προβοκάτσια ή όχι – Άμεση διερεύνηση στον Πολύανθο

Δημ. Σταθακόπουλος: «Οσμή τουρκικής προβοκάτσιας πίσω από τον βανδαλισμό των μουσουλμανικών νεκροταφείων»

Για «οσμή τουρκικής προβοκάτσιας», κάνει λόγο – μιλώντας αποκλειστικά στην «Θ» – ο Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Νομικός, Οθωμανολόγος – Τουρκολόγος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, αναφερόμενος στον βανδαλισμό των μουσουλμανικών νεκροταφείων στον Πολύανθο Ροδόπης.

Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρεται και στις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τόσο το Δάσος της Δαδιάς όσο και την γη και τις περιουσίες Εβριτών, αναλύοντας τους πιθανούς «επωφελούμενους» από την τεράστια συνεχή καταστροφή για 17 ολόκληρες ημέρες.

ΟΣΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ

Πιο αναλυτικά ο κ. Σταθακόπουλος, αναφορικά με τον  βανδαλισμό του μουσουλμανικού νεκροταφείου στον Πολύανθο Ροδόπης επισήμανε στην «Θ» ότι «το ότι υπάρχουν στην Ελλάδα ανεγκέφαλοι υπάρχουν.

Ωστόσο εδώ το θέμα έχει οσμή προβοκάτσιας.

Η μεγάλη εικόνα του ελληνισμού, δεν έχει να ωφεληθεί κάτι από έναν τέτοιο βανδαλισμό, ειδικά όταν οι Έλληνες – από αρχαιοτάτους χρόνους μέχρι και σήμερα –  τιμούν τους νεκρούς  ακόμη και των αντιπάλων.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ολόκληρη «Αντιγόνη» γράφτηκε αναφορικά με το θέμα των νεκρών. Άρα, δεν είναι στην νοοτροπία και στην ψυχολογία του Έλληνα να βανδαλίσει τον ιερό χώρο του κοιμητηρίου – ακόμη και του εχθρού του – και πόσο μάλλον εν προκειμένων Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών.

Γνωρίζοντας στατιστικά ότι το γραφείο «Οζέλ Χαρπ Νταιρεσί» (το γραφείο μυστικού ειδικού πολέμου) της Τουρκίας που ιδρύθηκε το 1952, είναι ενεργό ακόμη και σήμερα με άλλο όνομα -αλλά πρόκειται για το ίδιο γραφείο που ήταν υπεύθυνο και για την προβοκάτσια που είχε γίνει για να ξεσπάσουν τα γεγονότα του πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη – πιθανολογώ ότι κατά παγία τακτική της Τουρκίας (μην ξεχνάμε την προβοκάτσια ‘’επιχείρηση βαριοπούλα’’ αλλά και τις προβοκάτσιες στην Κύπρο, στην Κωνσταντινούπολη και γενικώς και άλλα γεγονότα που έχουν γίνει και στην Θεσσαλονίκη και στην πολύπαθη Θράκη) ότι από πίσω κατά 99.9% κρύβεται οργανωμένη προβοκάτσια από την Τουρκία, η οποία ενόψει των συζητήσεων Γεραπετρίτη – Χακάν Φιντάν και στην συνέχεια Μητσοτάκη – Ερντογάν (είπαν ότι θα συναντηθούν ξανά μέσα στον Νοέμβριο) προφανώς γίνεται για να ξεκινήσει από μια αφετηρία «αδικημένου».

Ότι «εγώ (η Τουρκία) είμαι καλόπιστη και εσείς οι Έλληνες μαζέψτε τους ακραίους. Είσαστε ένας λαός των ακροτήτων σε αντίθεση με εμάς που είμαστε ‘’άσπρες περιστερές’’» , ξεχνώντας τις προβοκάτσιες και τα πογκρόμ κατά των Ελλήνων που έχουν γίνει ήδη από το 1955 (για να μην φτάσουμε στο 1922 και στην Σφαγή της Μ. Ασίας και της Σμύρνης).

Ενισχύουμε λοιπόν την άποψη ότι πρόκειται για προβοκάτσια γιατί η περιοχή είναι φιλήσυχη και δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία κατά πληροφορίες και διαπιστώσεις των αστυνομικών αρχών και της κοινωνίας που ζει στην περιοχή. Άρα ενισχύεται και η άποψη της προβοκάτσιας».

ΤΟ TWEET ΤΟΥ DEB

Το κόμμα Ισότητας της Μουσουλμανικής Μειονότητας αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο tweet: «Καταδικάζουμε σθεναρά όσους πραγματοποίησαν το άσχημο, προκλητικό και απάνθρωπο γεγονός καταστρέφοντας τις ταφόπλακες των ανθρώπων που πέρασαν στην αιωνιότητα στον Πολύανθο Ροδόπης. Απαιτούμε να βρεθούν οι ένοχοι από τις αρχές το συντομότερο δυνατό και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη του σπασίματος των ταφόπλακων στο νεκροταφείο της τουρκικής μειονότητας στο Narl?koy της Δυτικής Θράκης (σ.σ. εννοεί τον Πολύανθο;) από αγνώστους το Σαββατοκύριακο. Σημειώσαμε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το προαναφερθέν αποτρόπαιο περιστατικό, αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Αναμένουμε οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό, να καταδικαστούν στην τιμωρία που τους αξίζει και να διευκρινιστούν οι λόγοι πίσω από το περιστατικό από τις ελληνικές αρχές.

Μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας στους συμπατριώτες μας που ζουν στο Narl?koy και μοιραζόμαστε τη θλίψη τους.

Το γεγονός ότι ακόμη και τα νεκροταφεία των μουσουλμάνων στοχοποιούνται στο πλαίσιο του αυξανόμενου αντι-ισλαμισμού σε όλη την Ευρώπη αποκαλύπτει τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα του αγώνα που πρέπει να δοθεί για να υπερασπιστούμε τις κοινές μας ανθρώπινες αξίες. Καλούμε τη γειτονική μας Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον και να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑